Rode Duivels hebben 'nieuwe Vincent Kompany' beet

Rode Duivels hebben 'nieuwe Vincent Kompany' beet
Vrijdag 26 november 2021 - 10:00   I   door Redactie

Er is volgend jaar nog het WK in Qatar, maar verwacht wordt dat dan een grote verjonging wordt doorgevoerd bij de Rode Duivels. Koni De Winter, het 19-jarige supertalent dat nu doorbreekt bij Juventus, is daarbij een vaak genoemde naam. Met reden.

In een reportage van Het Laatste Nieuws wordt op zoek gegaan naar de roots én de toekomst van de De Winter en daarbij komt qua voetbalprofiel telkens één vergelijking hardnekkig terug. Namelijk die met Vincent Kompany.

Zulke vergelijkingen maakt nationaal beloften-trainer Jacky Mathijssen niet graag. "Hij is misschien dat type, ja, maar Kompany had een bovengemiddelde carrière. Ik ben daar voorzichtig in met een jonge speler. Ik wil hem niet te vroeg zo'n status geven terwijl er nog vele hindernissen kunnen komen."

Maar ook in de jeugdreeksen die De Winter met Merksem SC,  Lierse en Zulte Waregem doorliep, is vaak de vergelijking met Kompany gemaakt. "Hij leunt er wel bij aan", aldus Patrick Lockefeer, jeugdverantwoordelijke bij City Pirates, het vroegere Merksem.

Gevaarlijk

"Al is het is gevaarlijk om De Winter naast de naam van Kompany uit te spreken, want Koni heeft nog een weg af te leggen." Maar dat doet ook Lierse-trainer Bert Wets: "Ik vond hem een schone atleet met een mooie loopstijl. Je kon hem vergelijken met de jonge Kompany, met superveel flair."

Poll: Denk je dat De Winter een gelijkaardige carrière als Kompany kan maken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Juventus  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

vrijdag 28 januari 2022

donderdag 27 januari 2022

woensdag 26 januari 2022