Club Brugge en Antwerp kunnen profiteren, Union laat punten liggen

Vrijdag 26 november 2021 - 22:05   I   door Redactie

Union kon vanavond een goede zaak doen tegen OHL. Als ze zouden winnen, zouden ze eerste achtervolgers Club Brugge en Antwerp op maar liefst 10 punten achterstand zetten. Na een bitsige wedstrijd met 6 (!) gele kaarten pakt OHL de 3 punten mee naar Leuven.

Union-OHL 1-3

De twee teams hielden de eerste 10 minuten duidelijk een studieronde. In de 13e minuut was het meteen raak voor OHL. Na een ingestudeerd nummertje op vrije trap van Mercier kwam de bal met wat geluk voor Casper De Norre. Die twijfelde niet en trapte de 0-1 tegen de netten. Weer even opschudding in het Joseph Marienstadion in minuut 27. Nielsen haalde uit met een prachtige streep, maar de bal ging centimers over de kruising.

Enkele minuten later was het opnieuw raak voor OHL. Door geklungel van Damien Marcq kon Maertens aan de haal gaan met de bal. Hij profiteerde optimaal en trapte de bal voorbij Moris in doel. Rusten geblazen met 0-2.

Na 3 minuten in de tweede helft kreeg een Leuvense verdediger de bal tegen zijn arm in het strafschopgebied. Scheidsrechter Verboomen werd op aanraden van de VAR naar het scherm geroepen. Geen strafschop was het verdict. Een paar minuten later scoorde invaller Mitoma mooi de aansluitingstreffer. Teuma zette de bal goed voor. De Japanner wist daar wel raad mee en trapte de bal in één tijd binnen.

25 minuten voor tijd begon Schrijvers aan een fantastische loopactie. Die legde hem goed achteruit en Mercier twijfelde niet. Moris kon er nog aan, maar dat was niet voldoende om de 1-3 te voorkomen. Dat was ook meteen de eindstand.

Door het verlies van Union kunnen Club Brugge en Antwerp dit weekend naderen tot op 4 punten. Club Brugge speelt zondag op Genk, Antwerp speelt zondag thuis tegen Oostende.

Poll: Is OHL de verdiende winnaar?