Toby Alderweireld wil verandering bij Rode Duivels

Toby Alderweireld wil verandering bij Rode Duivels
Zaterdag 27 november 2021 - 18:00   I   door Redactie

Toby Alderweireld vertoeft momenteel in Qatar. Hij speelt er bij Al-Duhail. De ploeg doet het goed en staat er tweede. Hij was er niet bij tijdens de laatste interlands, dus moest hij vanuit zijn zetel toekijken hoe de Rode Duivels zich opnieuw gemakkelijk plaatsten voor een groot toernooi.

"Het is de vijfde keer dat we erbij zijn, zonder barrages te spelen. Iedereen hunkert naar een prijs. Wij ook, maar we moeten ook beseffen dat dit een sterke prestatie is", zegt hij bij Sporza. "Als je ziet dat Italië en Portugal barrages spelen, is het niet evident om zomaar eerste te worden in je groep. Dat zegt iets over de wilskracht van onze ploeg." Zou het dan toch kunnen op het WK in Qatar?

Volgens Alderweireld speelde België een erg goede eerste helft in de Nations League tegen Frankrijk. Daar moeten de Duivels hoop uit puren, maar het valt op dat het veel misloopt tegen grote landen. De vriendschappelijke wedstrijden die ze spelen, zijn meestal tegen mindere ploegen. Dat zou Alderweireld graag anders zien: "Tegen kleinere landen hebben we enkel iets te verliezen. Al heeft onze groep de instelling om ook de kleintjes te respecteren en die wedstrijden winnend af te sluiten."

 

Poll: Zou het beter zijn om vriendschappelijke interlands te spelen tegen goede ploegen?

TAGS  I  Al-Duhail

donderdag 27 januari 2022

woensdag 26 januari 2022

dinsdag 25 januari 2022