Anderlecht troeft Club Brugge en andere topclubs af

Anderlecht troeft Club Brugge en andere topclubs af
Dinsdag 30 november 2021 - 20:00   I   door Redactie

Vincent Kompany wil met Anderlecht altijd dominant balbezit met een hoge balcirculatie. Het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) komt nu met cijfers op de proppen die bewijzen dat 'the Process' wel degelijk zichtbaar is.

Er werd Kompany wel eens verweten dat het met Anderlecht niet mogelijk was om te voetballen hoe hij het graag zou zien: dominant met een hoge balcirculatie. Het CIES deed een grootschalig onderzoek naar balcirculatie bij 654 clubs, verdeeld over 40 topcompetities. Anderlecht pronkt op een mooie dertiende plaats. In onze competitie is Paars-Wit zelfs de beste van de klas.

Na 15 speeldagen liet Anderlecht de bal gemiddeld 11,014 km circuleren. Genk (10,8 km), Mechelen (10,1 km) en Club Brugge (10,1 km) doen het net iets minder goed.

Opvallend: Union staat derde laatste in het klassement van onze competitie met 8,5 km. Dat valt volgens Het Laatste Nieuws te verklaren door hun keuze voor kortere en meer directe passing. Het is dus maar de vraag wat de meest efficiënte methode is.

Poll: Waar denk je dat Anderlecht eindigt in de reguliere competitie?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Genk  I  Mechelen  I  Union

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022