'Robert Lewandowski wint alsnog de Ballon d'Or'

'Robert Lewandowski wint alsnog de Ballon d'Or'
Woensdag 01 december 2021 - 13:15   I   door Redactie

In voetbal is alles mogelijk. Die stelling zou nu ook nog eens kunnen bewezen worden naast het veld, want er is een reële mogelijkheid dat Robert Lewandowski, de grote verliezer op de Gouden Bal-verkiezing, alsnog mag juichen.

Organisator France Football denkt er immers zwaar over na om na alle commotie rond de uitverkiezing van Lionel Messi - die dus (onverdiend) topfavoriet Lewandowski klopte, de aanvaller van Bayern München alsnog te bekronen met de Ballon d'Or van... 2020.

Toen ging iedereen ervan uit dat Lewandowski - die een uitzonderlijk seizoen achter de rug had - zeker zou winnen. Alleen besloot France Football uitzonderlijk geen trofee uit te reiken vanwege de coronapandemie. Een gemiste kans voor de Pool.

Maar nadat Messi himself een idee lanceerde met de volgende quotes "Jij had de trofee vorig jaar verdiend. Ik hoop dat France Football hem alsnog aan jou uitreikt. Dat verdien je, Robert", ging de bal bij de organisator aan het rollen.

Optie serieus

"We nemen de optie serieus", aldus hoofdredacteur Pascal Ferré bij het Duitse medium Watson. "Al weten we natuurlijk nooit of hij de prijs toen echt gewonnen zou hebben, omdat er niet gestemd werd. Maar eerlijk: hij zou wel een grote kans gemaakt hebben." Afwachten maar.

Poll: Vind jij dat Lewandowski alsnog de Gouden Bal van 2020 moet krijgen?

TAGS  I  Barcelona  I  PSG  I  Bayern München  I  Juventus  I  Manchester United

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022