Standard haalt het van Beerschot na kansrijke wedstrijd met verlengingen

Donderdag 02 december 2021 - 23:20   I   door Redactie

Standard werkte net zijn 1/8ste finale af tegen Beerschot. Voor het eerst dit seizoen startte Mehdi Carcela aan de aftrap. Het werd een boeiende wedstrijd met grote kansen voor beide ploegen. In de verlengingen trok Standard aan het langste eind.

Standard-Beerschot 2-0

Carcela was in de eerste helft één van de meest bedrijvige spelers. In de zevende minuut speelde Carcela knap Klauss aan. Die nam de bal aan op de borst en trapte koel binnen, maar de lijnrechter zag buitenspel. Het doelpunt werd terecht afgekeurd. Een minuut later haalde Raphael Holzhauser uit met een plaatsbal. Henkinet had er de nodige moeite mee.

In de achtste minuut moest de wedstrijd even stilgelegd worden door een vuurpijl die op het veld gegooid werd. Opnieuw opschudding op Sclessin was er pas in de twintigste minuut: Lemos haalde Carcela onderuit op het middenveld. Heel wat onnodig duw- en trekwerk volgde tussen enkele Standard- en Beerschot-spelers.

In minuut 41 stak Soumaré zijn neus nog eens aan het venster. Hij dook op aan de eerste paal en kon goed koppen, maar Henkinet pakte uit met een prima save. Ruststand na een aangename eerste helft: 0-0.

In het begin van de tweede helft was Beerschot de betere ploeg. Holzhauser stak Soumaré goed weg, maar die mikte de bal een metertje langs het doel van Henkinet. Toch was het Standard dat bijna op voorsprong kwam. Dusenne kopte de corner van Carcela goed richting doel, maar Pietermaat werkte weg op de lijn.

In de 60ste minuut was het opnieuw bijna raak. Deze keer sneed Holzhauser een vrije trap goed aan, maar de bal ging tegen de paal. Drie minuten later moest Henkinet weer het onderste uit de kan halen op een kopbal van Caicedo. In minuut 68 moest de goalie opnieuw in actie komen. Holzhauser kwam alleen voor goal, maar opnieuw stond Henkinet pal.

In minuut 74 vergat Tapsoba het af te maken. Hij kreeg een goede kopkans, maar moest daarbij wat uitwijken naar achteren. Zijn kopbal ging over. Standard kon in de 80ste minuut opnieuw dreigen. Bourdin ging goed het duel aan met Klauss, waardoor de aanvaller niet kon besluiten.

De bal wou er maar niet in. In de 86ste minuut kreeg Dom een goede kopkans, maar opnieuw was het Henkinet die aan het langste eind trok. Op de corner die daarop volgde, mikte Van den Bergh van dichtbij hoog over.

Verlengingen

In de 97ste minuut zette Rafia de bal goed voor. Muleka kopte de bal voorbij Vanhamel: 1-0. Veel gebeurde er niet meer tot de 119de minuut . Muleka ging alleen op Vanhamel af, legde goed af en Bokadi kon rustig binnentikken. Wedstrijd gespeeld. De eindstand werd 2-0.

Poll: Kan Standard dit seizoen de beker winnen?