Buitenlandse pers spuwt Belgisch voetbal uit na zware incidenten

Buitenlandse pers spuwt Belgisch voetbal uit na zware incidenten
Maandag 06 december 2021 - 11:30   I   door Redactie

Het Belgisch voetbal heeft zondag een bijzonder slechte beurt gemaakt. Niet alleen in eigen land heerste veel verontwaardiging over de incidenten in Beerschot-Antwerp en Standard-Charleroi, maar ook in het buitenland.

Net als bij de Belgische pers heerste ook bij onze Noorderburen algemene verontwaardiging over wat er allemaal kon en mocht. Voetbal International pakte uit met de titel "Zwarte dag voor het Belgisch voetbal: ook Waalse derby loopt uit de hand".

De Telegraaf had het vooral over de Beerschot-fan die een vuurpijl in het Antwerp-vak gooide: "Bizarre beelden uit België". Algemeen Dagblad : "Het liep volledig uit de hand met rellen tussen supporters."

Maar ook in Frankrijk, Spanje en Italië werd ons voetbal negatief belicht en de incidenten en vooral het feit dat het kon gebeuren streng veroordeeld. Tot zelfs in Amerika toe. "Problemen met fans ontsieren Belgische voetbalmatchen", kopte Fox Sports. Het devies 'Ook negatieve reclame is reclame' lijkt hier toch niet van toepassing.

Poll: Moet dergelijk gedrag veroordeeld worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Charleroi

donderdag 27 januari 2022

woensdag 26 januari 2022

dinsdag 25 januari 2022