'Topaankoop op weg naar de uitgang bij Club'

'Topaankoop op weg naar de uitgang bij Club'
Dinsdag 07 december 2021 - 09:00   I   door Redactie

Bas Dost heeft een neus voor goals. Dat bewijzen ook zijn statistieken: in de laatste vijf competitiewedstrijden wist hij maar liefst zes keer de weg naar doel te vinden. Het probleem bij de Nederlander is dat hij ook grote kansen de nek omwringt.

Dat bewees hij zaterdag tegen Seraing. Hij scoorde dan wel twee keer, maar dat had eigenlijk minstens het dubbele moeten zijn. Het contract van de 32-jarige Nederlander loopt af binnen zes maanden. In juli schreef Sport/Voetbalmagazine nog dat er interesse was van Feyenoord en Trabzonspor. Vincent Mannaert zal snel de knoop moeten doorhakken.

Na de wedstrijd tegen Seraing vond ook Philippe Clement dat zijn spits het beter had moeten doen: "Het is zo dat we deze match veel eerder hadden moeten beslissen. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door niet meer te scoren.” Charles De Ketelaere wordt ook regelmatig uitgespeeld als spits en hij wist te overtuigen in Genk. Daar was hij goed voor twee doelpunten.

Vanaf 1 januari kan Dost een voorcontract tekenen bij een andere club. Mannaert heeft dus niet veel tijd meer om een beslissing te maken. Misschien kan Dost tegen PSG het bestuur wel overtuigen van zijn kwaliteiten, al zal dat dan vermoedelijk wel als invaller moeten gebeuren. Bij Het Nieuwsblad verwachten ze namelijk dat Dost niet zal starten tegen PSG.

Poll: Zou jij Bas Dost verkopen?

TAGS  I  Club Brugge  I  PSG  I  Seraing  I  Feyenoord  I  Trabzonspor

donderdag 27 januari 2022

woensdag 26 januari 2022

dinsdag 25 januari 2022