Over en out voor Club in Europa na masterclass van PSG in eerste helft

Dinsdag 07 december 2021 - 20:35   I   door Redactie

De taak was vooraf duidelijk: beter doen dan RB Leipzig tegen Manchester City. Na een fenomenale eerste helft pakte PSG de drie punten. RB Leipzig won uiteindelijk ook van City, dus doorstoten naar Europa League was sowieso niet mogelijk.

PSG-Club Brugge 4-1

Na twee minuten was het al meteen raak voor PSG. Nuno Mendes haalde uit vanop de linkerflank met iets tussen een voorzet en een schot. Mignolet klemde niet, waardoor de bal bij Mbappé kwam. Die bleef koel en trapte de bal aan de verste paal binnen. Het zag er niet goed uit voor Club Brugge.

Vijf minuten later gaf Di Maria de bal perfect in de loop van Mbappé. Die twijfelde niet en knalde de bal in één tijd voorbij Mignolet. Het regende doelpogingen. Nu was het Di Maria die met een stiftertje Mignolet probeerde te verschalken, maar de goalie redde de meubelen.

Dan toch eens Club: Hans Vanaken vond Sandra, maar die besloot recht op Donnarumma. Jammer voor de debutant! In de 28ste minuut mocht Wijnaldum zomaar opdraven richting Mignolet, maar de Nederlander had te veel tijd nodig. Nsoki was nog net op tijd terug. Weg kans.

Ook Messi kreeg zijn kans in de eerste helft om een goaltje mee te pikken, maar dat was buiten Mata gerekend. Hij kwam goed tussen met een tackle. Een paar minuten later pakte Mignolet een prima trap van Leo. De volgende aanval was er één voor Club: Mata zette de bal goed voor, Rits kon trappen, maar Donnarumma haalde opnieuw uit met een save.

In minuut 38 haalde Mbappé uit met een wondermooie actie op de linkerflank. Hij gaf de bal aan Messi, die draaide naar zijn linkervoet en lege de bal mooi in doel. 3-0. Dat was ook meteen de ruststand.

Club kwam goed uit de kleedkamer. Lang gaf een goede voorzet, maar Rits kon niet genoeg knikken met het hoofd. Een paar minuten later opnieuw Lang. De Nederlander kwam goed naar binnen en vuurde een schot af, maar Donnarumma zat er goed bij. Blauw-zwart was voor het eerst in de wedstrijd de betere ploeg.

PSG leek de tweede helft in spaarmodus te spelen, maar in minuut 65 kon Di Maria toch goed doorzetten op de linkerflank. Hij twijfelde en trapte de bal langs het doel van Mignolet. Een paar minuten later was het toch raak voor Club. Noa Lang legde de bal goed af naar Rits. Die trapte met links mooi in de linkerbenedenhoek.

Een kwartier voor tijd maakte Van der Brempt een fout op Lionel Messi in het strafschopgebied. De bal ging terecht op de stip. De Vlo zette die ook zelf om in de rechterhoek. Ook zijn tweede goal van de avond.

Club Brugge ligt zo uit Europa en kan zich zo focussen op de competitie en op de beker.

Poll: Kan dit PSG de Champions League winnen?