'Theo Bongonda mag zijn valiezen pakken bij Genk'

'Theo Bongonda mag zijn valiezen pakken bij Genk'
Woensdag 08 december 2021 - 12:00   I   door Redactie

Bernd Storck is de nieuwe hoofdtrainer van Genk. Hij haalde eerder al Moeskroen en Cercle Brugge uit een crisis en het Genkse bestuur hoopt dat hij dat kunstje nog eens zal overdoen in Limburg. Dat zou wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor Theo Bongonda.

Iedereen start met een schone lei als een nieuwe trainer aangesteld wordt. Elke speler krijgt evenveel kansen. Storck staat erom bekend dat hij veel discipline eist van zijn spelers. Rudy Cossey, ex-assistent bij Cercle, herinnert zich dat nog bij Het Laatste Nieuws: "Hij zei van in het begin: 'Ik ben de baas, en ik beslis.' Soms is hij meedogenloos. Spelers die hem niet volgen, spelen niet."

"Ik geloof dat eenvoudig spelen voor succes zorgt", zei Storck ooit in een interview. "Niemand hoeft mij te bewijzen hoe vaak hij de bal hoog kan houden, wel hoe goed hij de bal van a naar b kan spelen." Bongonda wordt wel eens verweten dat hij te egoïstisch is en dat hij niet gedisciplineerd is. Het zou dus zomaar kunnen dat er geen plaats is voor Bongonda in het elftal van Storck.

Poll: Denk jij dat Theo Bongonda zal spelen onder Storck?

TAGS  I  Genk  I  Moeskroen  I  Cercle Brugge

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024