Antwerp boekt eerste Europese zege, Gent gaat door naar knock-outfase

Donderdag 09 december 2021 - 20:36   I   door Redactie

Antwerp speelde donderdag in de Europa League tegen Olympiakos. De Great Old was voor de wedstrijd al Europees uitgeschakeld. Voor AA Gent stond er ook niets meer op het spel. Zij waren sowieso groepswinnaar, maar speelden voor de eer tegen Flora.

Antwerp-Olympiakos 1-0

In de zevende minuut was het al meteen raak voor de Great Old. Balikwisha kwam goed naar binnen en haalde knap uit richting tweede paal. Via het hoofd van Cisse ging de bal tegen de netten. Daarna moest keeper Vaclik Benson van de 2-0 houden.

Na de rust kwamen de Grieken er weer niet aan te pas. Balikwisha kwam nog kort bij zijn tweede van de avond, maar opnieuw stond Vaclik pal. Antwerp had de match volledig onder controle en zo bleef het ook 1-0.

Gent-Flora 1-0

Een hoekschop van Gent werd in de tweede zone gedropt. Ngadeu kopte de bal overhoeks tegen de deklat. In de eerste helft gebeurde er voor de rest niet al te veel.

In de tweede helft was het toch raak. Mboyo stuurde Bruno de diepte in en die trapte de bal in de verste hoek: 1-0. Gent was duidelijk de betere ploeg. Tissoudali speelde daarna goed tot bij Bezoes. De invaller trapte richting tweede paal, maar zijn schot werd afgeblokt.

Owusu kreeg in de slotminuut nog een bal tegen zijn hand, maar de scheidsrechter floot geen penalty. Gent zet zo de groepswinst in de Conference League nog wat extra kracht bij.

Poll: Terechte overwinning voor Antwerp en Gent?