Genk, Gent en Anderlecht juichen, Club Brugge baalt: 'Africa Cup wordt afgelast'

Genk, Gent en Anderlecht juichen, Club Brugge baalt: 'Africa Cup wordt afgelast'
Woensdag 15 december 2021 - 15:15   I   door Redactie

De Jupiler Pro League-clubs klagen al langer steen en been over het overvolle programma. En daar komt in januari ook nog eens de Africa Cup bovenop. Of beter... kwam, want die zou nu uitgesteld worden.

En dat heeft alles te maken met de opkomende coronavariant omikron die vooral in Afrika lelijk thuishoudt. De Europese clubs hebben daarover al langer hun beklag gemaakt bij de FIFA, maar nu is het de Afrikaanse voetbalbond zelf die het toernooi zou uitstellen.

Vooral bij KRC Genk zouden ze daar heel blij om zijn. De Limburgers zien al heel wat van hun Zuid-Amerikanen vertrekken in die periode door WK-kwalificatie-interlands en zouden door de Africa Cup ook nog eens Onuachu en Paintsil moeten missen.

AA Gent zou dan weer het drietal Ngadeu (Kameroen), Marreh (Gambia) en vooral smaakmaker Tissoudali (Marokko) moeten afstaan. Voor Anderlecht zouden dat Kouamé (Ivoorkust) en Ashimeru (Ghana) zijn. Toch ook niet min.

Concurrentie

Bij Club Brugge geven ze helemaal niets om het toernooi dat normaal zou doorgaan van 9 januari tot 6 februari in Kameroen. Zij hebben immers geen Afrikaanse internationals. Maar de Bruggelingen zouden er natuurlijk niet rouwig om geweest zijn als de concurrentie verzwakt werd.

Poll: Vind jij dat de Africa Cup moet worden afgelast?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Charleroi

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024