Ivan De Witte moet er niet van weten: "Het is genoeg geweest"

Ivan De Witte moet er niet van weten:
Maandag 27 december 2021 - 15:15   I   door Redactie

Eén van dé clubs van de heenronde is AA Gent. Als enige nog actief op drie fronten en daar kan ook het puntenverlies van zondag op Union niets aan veranderen. Tot grote tevredenheid van voorzitter Ivan De Witte, al zit die met één iets in zijn maag.

Als gewezen voorzitter van de Pro League, de verzameling van profclubs, is hij er immers het hart van in dat er zich voorlopig niemand aandient om de ontslagnemende preses Peter Croonen te vervangen. Al wordt ook zijn naam genoemd als potentiële kandidaat.

"Ik heb het al eens gedaan en ik vind dat het genoeg geweest is", reageerde De Witte bij Sporza. "Ik zag mijn naam tot mijn grote verrassing verschijnen, maar we moeten vooral uitkijken naar een sterke voorzitter en een sterk bestuur."

"Bij de voetbalbond en de Pro League is er leiderschap nodig. Ik vind dat dat ontbreekt", spreekt hij zijn bezorgdheid uit. "Mochten we iemand vinden buiten het voetbal die de kwaliteiten heeft om dat te doen, dan zou ik voorstander zijn. Indien niet, laat ons dan de beste persoon nemen binnen de liga."

Neutraliteit

"Wie dat dan is? Daar doe ik geen uitspraken over. Ik heb het vijf jaar gedaan en de tijden waren anders, maar er moet toch iemand te vinden zijn binnen onze groepering die met neutraliteit en leiderschap kan leiden."

Poll: Wie moet de voorzitter van de Pro League volgens jou worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024