Paniek door corona: Na Kortrijk-Antwerp mogelijk nog andere partijen uitgesteld

Paniek door corona: Na Kortrijk-Antwerp mogelijk nog andere partijen uitgesteld
Maandag 27 december 2021 - 16:15   I   door Redactie

Het uitstellen van KV Kortrijk-Antwerp door corona dreigt zware gevolgen te hebben. Er is immers een precedent gezet dat straks navolging kan krijgen en zo de kalender compleet in de war kan sturen.

Ok, Antwerp moet maar liefst negen spelers missen die besmet waren, maar in het reglement staat duidelijk dat corona géén reden mag zijn om matchen uit te stellen. En toch is dat afgelopen zaterdag gebeurd. En dat pikt KV Kortrijk niet. Niet voor zichzelf, maar ook uit vrees voor het vervolg van de competitie.

"Zo worden we als kleine club weer benadeeld door het gedrag van een grote en heerst er totale onduidelijkheid. Moet bij één besmetting nu iedereen in quarantaine? Dan kan er niet meer gespeeld worden en betekent dit chaos voor de rest van de competitie", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ook andere clubs stellen zich vragen en gaan in paniekmodus, zoals KV Mechelen, dat onlangs met drie besmettingen zat. "Wij vroegen geen uitstel omdat we dachten dat dat niet kon, maar nu wordt een precedent gesteld", aldus trainer Wouter Vrancken. Wordt vervolgd.

Poll: Vind jij dat de match moest worden uitgesteld?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  KV Kortrijk

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022

woensdag 18 mei 2022