Marc Degryse voorspelt en verrast: "Déze vier clubs spelen de play-offs"

Marc Degryse voorspelt en verrast:
Woensdag 29 december 2021 - 09:00   I   door Redactie

Maandagavond is met Beerschot-Anderlecht de laatste wedstrijd afgewerkt voor de winterstop. Het ideale moment dus om een inschatting te maken met het oog op de play-offs.

En dat is ook wat Marc Degryse doet in Het Laatste Nieuws. Hij voorspelt welke vier clubs volgens hem deel gaan uitmaken van de nacompetitie waarin om de titel zal worden gestreden. Zoals verwacht rekent ook hij daar leider Union bij.

Met een voorsprong van dertien punten op nummer vijf AA Gent zou het al serieus mis moeten lopen. De analist gaat logischerwijze ook niet voorbij aan kampioen Club Brugge, op papier nog altijd de grote titelfavoriet.

En Degryse denkt ook dat Anderlecht zich zal plaatsen voor de play-offs. Maar voor het vierde en laatste ticket komt hij verrassend uit de hoek: "Ik zie AA Gent veeleer de vierde plaats grijpen dan Antwerp."

Elektriciteit

"AA Gent zit in een opwaartse spiraal, heeft een getalenteerde kern en ze worden alleen maar sterker onder Vanhaezebrouck. Als ze in maart of april nog steeds op drie fronten actief zijn, kan dat wel een probleem worden. Onbewust ga je dan toch keuzes maken", vervolgt Degryse.

"Bij Antwerp heb ik veel meer twijfels, er hangt toch altijd elektriciteit in de lucht. Voor mij zijn ze te veel bezig met nevenfeiten. Ze hebben zeker een goede kern, maar je hebt toch het gevoel dat het twee kanten uit kan gaan. AA Gent lijkt me dan veel betrouwbaarder."

Poll: Denk jij dat AA Gent de play-offs met vier zal spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Union

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022

woensdag 18 mei 2022