"Straf dat we nog wonnen van Anderlecht, op het einde speelden we met 'kinderen'"

Maandag 06 maart 2017 - 15:45   I  

KV Mechelen zorgde voor een stunt door Anderlecht te verslaan. Voor coach Yannick Ferrera was het een zenuwslopende wedstrijd. Pas in het slot kon de zege worden veilig gesteld.

“De druk speelde ons parten”, vertelt Ferrera aan Gazet van Antwerpen. “We durfden niet te voetballen, gooiden alleen lange ballen naar voor. Na twintig minuten liep het beter en toen scoorden we ook. Dat we na de comeback van Anderlecht nog wonnen, is wel straf. Met Jaadi (22) en debutant Peffer (20) speelden we op het einde met 'kinderen' voorin. Gelukkig bewees Matthys dat ik ongelijk had om hem op de bank te zetten en maakte hij een schitterende goal."

"De kalendermaker zal blij zijn met al die beslissende matchen op de slotspeeldag, maar ik niet. Ik had het liever nu al afgemaakt. Het wordt zondag misschien meer een emotionele dan tactische match in Gent. Maar ik ga tegen mijn spelers gewoon nog eens zeggen dat ze fantastisch bezig zijn. Alleen zullen ze scherper moeten starten, want anders wordt het moeilijk.”

TAGS  I  anderlecht  I   yannick ferrera

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024