Coronabom zorgt voor paniek in JPL: 'Terugronde mogelijk uitgesteld'

Coronabom zorgt voor paniek in JPL: 'Terugronde mogelijk uitgesteld'
Vrijdag 07 januari 2022 - 16:30   I   door Redactie

Het voetbal ontsnapt niet aan de wetten van de gewone wereld. En dus rukt ook in het Belgische voetbal de omikronvariant zwaar op. Met misschien wel drastische gevolgen.

Bij alle achttien clubs uit 1A testten er de voorbije week één of meerdere spelers positief. Het Nieuwsblad weet dat onder meer daarom AA Gent en Zulte Waregem er nu voor pleiten om de herstart van de competitie na de winterstop - normaal voorzien op 14 januari - met een week uit te stellen.

"Maandag komt het voorstel op tafel tijdens de algemene vergadering van de Pro League", schrijft de krant ook nog. "Lang niet alle clubs zijn gewonnen voor het voorstel van AA Gent en Zulte Waregem, dat vrijdag liet weten met zeven coronagevallen in de spelerskern te zitten."

"Bij tegenstanders van het idee klinkt het dat de kalendermanager nu al genoeg puzzelwerk zal hebben om alle wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie afgehaspeld te krijgen." Bovendien moet ook rechtenhouder Eleven akkoord gaan. Afwachten wat er uit de bus komt.

Poll: Ben jij voorstander om de competitiestart uit te stellen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022

woensdag 18 mei 2022