Ex-bondscoach Marc Wilmots heeft er genoeg van en haalt uit naar België

Ex-bondscoach Marc Wilmots heeft er genoeg van en haalt uit naar België
Zaterdag 08 januari 2022 - 09:00   I   door Redactie

Marc Wilmots leidde de Rode Duivels naar de kwartfinale van het EK in 2016. Die ongelooflijke domper tegen Wales hakte er zwaar in. Wilmots wordt vaak bekritiseerd door Belgische fans.

De ex-bondscoach is momenteel aan de slag bij het Marokkaanse Raja Casablanca. Marokkaanse media suggereren dat een ontslag nadert. Wat volgde in België, was hoongelach van een deel supporters. "Belgen zijn blijkbaar blij als het slecht met iemand gaat", zuchtte hij bij Het Laatste Nieuws.

Over die teleurstellende avond tegen Wales wou Wilmots ook nog iets kwijt. "Ik had die avond in Rijsel nog maar één fitte vaste waarde in de defensie ter beschikking: Toby Alderweireld. Dat mogen we niet vergeten. We hebben de Duivels op de internationale kaart gezet. Hopelijk kunnen ze hun talent nu verzilveren", aldus Wilmots.

Gouden Generatie?

Kunnen we nog wel spreken over 'de Gouden Generatie'? Iedere Belg stelt zich er vragen bij. Volgens Wilmots is België veel te kritisch. "Het is vermoeiend", zei hij. "We zijn België, hé, een klein land. We zouden de prestaties die neergezet zijn moeten koesteren in plaats van te klagen."

Poll: Kunnen we nog spreken over 'de Gouden Generatie'?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Raja Casablanca  I  Wales

dinsdag 28 maart 2023

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023