Guardiola nog niet overtuigd: "De Bruyne geen zekerheid meer"

Guardiola nog niet overtuigd:
Donderdag 03 november 2016 - 06:55   I   door Redactie

Kevin De Bruyne speelde een schitterende wedstrijd tegen Barcelona. Ook ploegmaakt Gündogan speelde erg sterk en die scoorde ook twee keer.

Door de terugkeer van Gündogan lijkt De Bruyne te moeten vrezen voor zijn positie op de nummer tien. "In de ogen van Guardiola bezit Gündogan de juiste mix: groot loopvermogen, veel ijver, excellente spelverdeling, scorend vermogen uit de tweede lijn en bovenal tactische intelligentie", schrijft Het Laatste Nieuws. "Om zijn verlengstuk op het veld te krijgen, moest hij één pion verplaatsen. Sinds Gündogan topfit is, is De Bruyne geen zekerheid meer centraal."

"Guardiola heeft onze landgenoot hoog zitten. Daar bestaat geen twijfel over. Hij bewondert zijn snelle denken, zijn tweevoetigheid, zijn pressing, zijn drive, zijn omschakeling, zijn polyvalentie en zijn meedogenloosheid in de zone van de waarheid. Alleen, zo valt te horen op de Etihad Campus, moeten er nog wat scherpe kantjes worden gevijld. Hij is nog niet helemaal klaar om het klokwerk feilloos te doen draaien."

"Ondanks het feit dat Guardiola hem zeven wedstrijden op rij als valse nummer 10 uitspeelde, ziet de trainer hem voorlopig niet als een speler die, zoals Gündogan, van achteruit mee de vroege opbouw kan verzorgen", vervolgt de krant. "Die rust en precisie in de passing mist hij nog op de korte ruimte. Bovendien is vrijbuiter De Bruyne tactisch niet altijd de meest gedisciplineerde."

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I   Manchester City  I   Pep Guardiola

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024