Marc Degryse snoert Lang de mond: "Dáárom kreeg jij de Gouden Schoen niet"

Marc Degryse snoert Lang de mond:
Donderdag 13 januari 2022 - 08:00   I   door Redactie

Er is heel wat te doen rond de Gouden Schoen. Noa Lang en Charles De Ketelaere werden naar voren geschoven als topfavorieten, maar Paul Onuachu ging met de trofee aan de haal. Het Brugse kamp snapt niet wat de jury bezield heeft.

Marc Degryse vindt Onuachu nochtans een terechte winnaar. De analist weet ook waarom het niet Noa Lang of Charles De Ketelaere werd. "Brugge zal ontgoocheld zijn, maar in de eerste stemronde hebben ze wellicht niet veel punten gehaald door de play-offs", zei hij bij Het Laatste Nieuws.

"Ze hebben maar één keer gewonnen in de play-offs, het was een struggle om te overleven voor de titel", aldus Degryse. "Daar hebben ze punten laten liggen en in de tweede stemronde hebben ze punten van mekaar afgepakt. Undav wint de tweede ronde met zijn 16 goals."

Goals, goals, goals

"Doelpunten en statistieken zijn belangrijk in het hedendaagse voetbal. En dáár hebben Vanaken, De Ketelaere en Lang net iets te weinig gebracht om er bovenuit te steken. In de competitie hebben ze ook niet voldoende regelmaat gevonden, niet als ploeg en niet als individu", sloot hij af.

Poll: Vind jij dat een Club-speler de Gouden Schoen moest winnen?

TAGS  I  Gouden Schoen  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Union

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022