'Alfred Schreuder pakt uit met verrassende eerste selectie Club zonder Lang'

'Alfred Schreuder pakt uit met verrassende eerste selectie Club zonder Lang'
Vrijdag 14 januari 2022 - 17:45   I   door Redactie

Zaterdagavond staat Alfred Schreuder met de match tegen STVV voor zijn debuut als trainer van Club Brugge. En de Nederlander drukte meteen zijn stempel op de wedstrijdselectie.

Niet zozeer omdat Noa Lang er niet bij is. Zijn landgenoot is immers geschorst nadat hij in de laatste match voor de winterstop rood pakte tegen buur Cercle Brugge. Zodoende moet de nummer twee van de Gouden Schoen toekijken vanuit de tribune.

In zijn plaats wordt nieuwkomer Tajon Buchanan op de flank verwacht. Maar het is vooral met een paar andere opmerkelijke wijzigingen dat Schreuder uitpakte. Want van de drie linkachters zit enkel Sobol in de wedstrijdkern. Zowel Ricca als Maouassa vallen af.

En voorts is de lieveling van Clement, de 16-jarige Noah Mbamba, er opeens niet meer bij. Niet dat Schreuder iets tegen de jeugd heeft, want de eveneens 16-jarige Antonio Nusa is er wél bij. De Noorse flank maakte indruk op de oefenstage in Spanje.

Invaller?

Nog enkele verrassende namen in de selectie: de 18-jarige middenvelder Lynnt Audoor en de Peruviaan Daniel Perez. Die eerste is nieuw, de tweede was onder Clement volledig uit beeld verdwenen. Afwachten of ze ook effectief een kans krijgen als invaller.

Poll: Vind je dit een goede selectie?

TAGS  I  Club Brugge  I  STVV

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022