AA Gent blijft zwaar gefrustreerd achter na spectaculair slot tegen KV Kortrijk

Vrijdag 14 januari 2022 - 22:37   I   door Redactie

Vrijdagavond werd de terugronde op gang getrapt door AA Gent en KV Kortrijk. En het zag er even naar uit de Buffalo's gewoon op het elan van de heenronde zouden doorgaan, maar uiteindelijk lieten ze zich toch nog verrassen.

AA Gent-KV Kortrijk 2-2

De match was amper zeven minuten ver of Mbayo kon na de hoekschop op doel afgaan en Bolat het nakijken geven. Uitgerekend Dylan Mbayo, die afgelopen zomer van... AA Gent naar KV Kortrijk verkaste.

Maar de thuisploeg liet zich niet doen en nam het heft in handen. Het bij momenten grote overwicht werd evenwel niet in goals omgezet. Tot Castro-Montes de Buffalo's vlak voor rust dan toch verdiend op gelijke hoogte bracht.

En in de tweede helft ging AA Gent gewoon door. Samoise gooide het leer voor doel en Mboyo kopte de 2-1 fraai binnen. Uitgerekend Ilombe Mboyo, die afgelopen zomer van... KV Kortrijk naar AA Gent verkaste.

Toegevoegde tijd

De thuisploeg liet vervolgens na de 3-1 te maken en nadat Bolat Kadri in minuut 77 al van de gelijkmaker hield, was het uitgerekend... Dylan Mbayo die in de toegevoegde tijd met zijn tweede van de avond alsnog de 2-2 maakte. Onverdiend en dus een zware klap voor AA Gent.

Poll: Denk je dat AA Gent play-off 1 haalt?