Mechelen haalt uit naar Pro League: "Een kaakslag voor elke jonge voetballer"

Mechelen haalt uit naar Pro League:
Zaterdag 15 januari 2022 - 11:00   I   door Redactie

KV Mechelen weigert zaterdag te spelen tegen OHL. Door het hoge aantal coronabesmettingen zijn ze niet in staat om een volwaardig elftal samen te stellen. Ze riskeren een forfaitnederlaag.

Twee van de drie doelmannen uit de A-kern testten positief. De richtlijnen van de Pro League beschrijven dat er dan uitstel kan gegeven worden, maar dat ligt nu plots toch anders. De 21-jarige Maxime Wenssens zit al een heel seizoen in de A-kern, maar hij wordt door de Pro League niet gezien als een volwaardig lid van de eerste ploeg.

"Dit kan gewoon niet, de regel is duidelijk, iedereen die deze regel leest zegt hetzelfde", reageerde Rob Schoofs bij Sporza. "Het is bovendien een kaakslag naar elke jonge voetballer die meetraint met een A-kern om zo kansen te krijgen."

Unfair

"KV Mechelen heeft een zestal jongeren die deel uitmaken van de A-kern, dagelijks met ons trainen én minuten maken in onze A-ploeg", ging hij verder. "Dit is unfair ten opzichte van die jonge spelers." Benieuwd of de Pro League nog van gedachte zal veranderen.

Poll: Belachelijk van de Pro League dat ze geen uitstel geven?

TAGS  I  KV Mechelen  I  OHL

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022