Timmy Simons krijgt het bij Zulte Waregem op zijn heupen: "Is dát een probleem?"

Timmy Simons krijgt het bij Zulte Waregem op zijn heupen:
Maandag 17 januari 2022 - 10:00   I   door Redactie

Zulte Waregem zonder Francky Dury, dat blijft wennen. Zeker omdat opvolger Timmy Simons niet echt als de T1 van Essevee kan en mag gezien worden. Een bizarre situatie.

Dat vond ook Het Nieuwsblad dat in een dubbelinterview Timmy Simons-Davy De fauw op zoek ging naar wie nu eigenlijk de hoofdtrainer van Zulte Waregem is. Ook al omdat op de website staat dat ze allebei hoofdcoach zijn.

"Op papier ben ik T1, maar eigenlijk werken we verder zoals het liep", aldus Simons. "Elk heeft zijn invalshoek, zijn input. We vinden elkaar daar redelijk in. En als we naar buiten komen, is dat met één verhaal. Waarom iets veranderen dat goed loopt? Ik houd wel van een vlakke structuur."

Maar omdat de reglementen nu éénmaal verplichten om iemand T1 te maken, is het Simons geworden. De fauw snapt wel dat er dan vragen komen waarom Zulte Waregem dat dan niet gewoon communiceert dat Simons T1 is en hijzelf T2: "Maar na het vertrek van Francky Dury moest er snel een oplossing komen."

Knopen doorhakken

Simons opnieuw: “We zijn er anderhalf jaar geleden samen in gestapt en er verder ingerold. We hadden nog niet de goesting om echt rond de tafel te gaan zitten. Laat dit maar even zo lopen en dan zien we wel." Zo zijn Simons en De fauw contractueel gezien nog assistenten en geen hoofdtrainer.

Weten de spelers dan überhaupt wel wie de baas is? "Ik zie het probleem niet", wordt Simons ambetant. De fauw: “Als er knopen moeten worden doorgehakt of onenigheid is, zal Timmy beslissen." Dat is dan wél weer duidelijk.

Poll: Vind jij deze situatie duidelijk?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Club Brugge

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022

zaterdag 14 mei 2022

vrijdag 13 mei 2022