Schreuder voert drastische wijziging door bij Club: Sterkhouder heeft het zitten

Schreuder voert drastische wijziging door bij Club: Sterkhouder heeft het zitten
Maandag 17 januari 2022 - 11:00   I   door Redactie

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. In het voetbal geldt vaak ook het credo: nieuwe trainers, nieuwe spelsystemen. Ook bij Club Brugge is het na de komst van trainer Alfred Schreuder van dat.

Want het staat nu vast dat de Nederlander als basis gaat uitgaan van een 3-5-2-systeem en dat betekent dat er zware keuzes zullen gemaakt moeten worden. Eén daarvan is al gemaakt: Eder Balanta moet als verdedigende middenvelder plaats ruimen voor Ruud Vormer.

Het ziet er ook naar uit dat Hans Vanaken de rol van rechtermiddenvelder gaat invullen en Charles De Ketelaere als nummer tien gaat spelen achter het spitsenduo Dost-Lang. Nu die laatste voor de topper op Standard van komende zondag terugkomt uit schorsing, moet er naast Balanta dus nóg een slachtoffer vallen.

En niet zomaar één. Het gaat immers over Mats Rits. Maar de middenvelder - die zich na een woelige periode onder Philippe Clement als sterkhouder ontpopte, zou nu dus wel eens (definitief) op de bank kunnen terechtkomen. Nieuwe bazen, nieuwe wetten.

Poll: Snap je dat Schreuder Rits zou slachtofferen?

TAGS  I  Club Brugge  I  STVV

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022

zaterdag 14 mei 2022

vrijdag 13 mei 2022