Aad De Mos tikt Anderlecht flink op de vingers: "Dat was een slechte zet"

Aad De Mos tikt Anderlecht flink op de vingers:
Maandag 17 januari 2022 - 20:30   I   door Redactie

Anderlecht wordt doorgaans geprezen voor het jeugdbeleid in Neerpede. Volgens Aad De Mos hebben ze bij één speler toch een fout gemaakt.

Johan Bakayoko is een 18-jarige aanvaller die al speelde bij Club Brugge, KV Mechelen en Anderlecht. "Anderlecht wilde hem op zijn zestiende nog geen contract geven", zei De Mos bij Eindhovens Dagblad. "PSV had hem toen al gezien bij de Belgische nationale ploeg en zij hebben het wel gedaan. Dat is een goede zet gebleken."

En of dat een goede zet gebleken is. Bakayoko speelt uitmuntend bij Jong PSV en mag zich stilaan opmaken voor een plaats in de A-kern. Afgelopen weekend scoorde hij maar liefst vier keer tegen VVV-Venlo. "Hij voetbalt zo dominant, je vergeet dat hij pas achttien jaar is", was Ruud Van Nistelrooy lovend bij ESPN.

Wat dan?

Toch twijfelt De Mos nog of hij nu al mee zou kunnen bij de A-kern. "Hij kan alles met zijn voetjes, maar nu is het de vraag of hij het tussen de oortjes ook kan en of hij het daar ook waar gaat maken", aldus De Mos. "Kan hij het ook als er wat meer tactiek bij komt kijken?"

Poll: Heeft Anderlecht hem te vroeg laten gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  PSV  I  Jong PSV

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022

zaterdag 14 mei 2022

vrijdag 13 mei 2022