Herman Van Holsbeeck opgepakt op basis van zware beschuldigingen

Herman Van Holsbeeck opgepakt op basis van zware beschuldigingen
Woensdag 19 januari 2022 - 18:47   I   door Redactie

Herman Van Holsbeeck, de voormalige manager van Anderlecht, is dinsdag opgepakt in de affaire rond voetbalmakelaar Christophe Henrotay en werd woensdag aangehouden.

Van Holsbeeck is opgepakt voor zijn mogelijke betrokkenheid bij private corruptie, fiscale fraude, witwassen van geld en vereniging van misdadigers. De VRT bracht het nieuws uit en dat werd ondertussen bevestigd door Het Laatste Nieuws.

Van Holsbeeck had als manager van Anderlecht nauwe banden met makelaar Christophe Henrotay. Die werd in 2019 opgepakt op verdenking van witwaspraktijken en omkoping bij transfers. Ook bendevorming en valsheid in geschrifte werden hem ten laste gelegd.

De transfers van onder meer Aleksandar Mitrovic, Chancel Mbemba (beiden naar Newcastle) en Youri Tielemans (naar Monaco) kwamen in het vizier van de onderzoekers. Allemaal deals waarin Henrotay en Van Holsbeeck nauw samenwerkten.

Propere Handen

Van Holsbeeck is ook één van de 56 namen die voor het gerecht moeten komen in Operatie Propere Handen, het grote voetbalschandaal van fraude en omkoping met ex-makelaar Dejan Veljkovic als spilfiguur.

Poll: Denk je dat de beschuldigingen kloppen?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024