Bom barst bij Red Flames: Tessa Wullaert ziet razende ploegmate stoppen

Bom barst bij Red Flames: Tessa Wullaert ziet razende ploegmate stoppen
Woensdag 19 januari 2022 - 19:30   I   door Redactie

Ophef bij onze nationale vrouwenploeg. Net nu de Red Flames sportief steeds steilere ambities hebben, zorgt doelvrouw Justien Odeurs voor ophef door haar afscheid aan te kondigen.

Odeurs, ook de vaste doelvrouw van Anderlecht, is nog maar 24, maar zet nu dus een punt achter haar carrière bij de Red Flames. Een echte verrassing is het niet helemaal, omdat ze exact vier maanden geleden onverwachts naast de selectie viel.

De reden voor haar niet-selectie luidde officieel dat Odeurs niet aan bepaalde fysieke parameters voldeed. Aan de andere kant is het wél een verrassing omdat ze een maand later er opnieuw bij was, ook al bleef ze op de bank. Wel zonder uitleg en dat was voor haar de druppel. 

Dat schrijft ze zelf. "’Jij bent onze nummer één. Jij wordt de beste keeper van het komende EK': Dat zei de staf tegen mij, maar plots ging ik in oktober wel van eerste doelvrouw naar niet eens bij de selectie. Dat is toch raar?", steekt Odeurs van wal.

Niet menselijk

"Het laatste halfjaar moest ik me voor alles extra verantwoorden. Ik was fysiek perfect in orde, maar keer op keer werd ik mentaal gebroken. Al die loze beloften... Ik voelde me als een speelbal", vervolgt ze. "De manier waarop ze met mij zijn omgegaan, heeft mij gekraakt."

"Het was niet meer menselijk, zelfs niet voor topsporters. Er moet een vorm van respect zijn, maar die was er van de kant van de bond niet meer. Want ik heb het niet enkel over bondscoach Yves Serneels. Maar ik was voor de bond nooit goed genoeg de laatste maanden. Er was altijd iets verkeerd."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Ik was altijd enorm trots om voor de nationale ploeg uit te komen, maar de laatste maanden werd het mij te veel. Ik ging er mentaal onderdoor. Dan moet je aan jezelf denken. Ik zeg mijn job deels op omdat ik voor mijn mentale gezondheid kies. Pijnlijk dus dat het zo moet eindigen." 

Spijt van haar beslissing heeft Odeurs evenwel niet: "Ergens voelt het als een opluchting. Je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt. Als de bond later opnieuw wil samenzitten, dan sta ik daar zeker voor open. Maar momenteel is dit voor mij de beste keuze."

Poll: Wie staat er volgens jou recht in zijn schoenen?

TAGS  I  Red Flames

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024