Zowel Club Brugge als Anderlecht krijgen zware opdoffer te verwerken

Zowel Club Brugge als Anderlecht krijgen zware opdoffer te verwerken
Vrijdag 21 januari 2022 - 20:00   I   door Redactie

Het Belgische voetbal heeft de voorbije jaren serieus wat geïncasseerd. Recent met alle onthullingen over de affaire Propere Handen, maar ook corona heeft er zwaar ingehakt.

Vooral dat er al zolang geen supporters meer toegelaten waren was niet alleen een aderlating qua sfeer maar vooral financieel. De hoop op beterschap laaide de voorbije dagen op omdat er vrijdag opnieuw een overlegcomité zat aan te komen. 

En daar werd effectief ook beslist dat er opnieuw (beperkt) publiek zal mogen toegelaten worden vanaf 28 januari. Maar dat is zowel voor Anderlecht als Club Brugge nét te laat om niet alleen een recette binnen te halen, maar ook meer steun voor de spelers te krijgen.

Want Anderlecht speelt op woensdag 26 februari thuis tegen Cercle Brugge en Club Brugge werkt op donderdag 27 februari op eigen veld de topper tegen leider Union af. Maar dat zal dus nog onder de geldende coronamaatregelen gebeuren. Zonder publiek dus.

50 tot 70 procent

Bij code rood - de slechtste toestand, die vanaf 28 januari geldt - is er bij sportwedstrijden in de buitenlucht opnieuw publiek toegelaten. Toeschouwers moeten wel nog steeds een mondmasker dragen en een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. De stadions mogen wel niet volledig, maar aan 50 tot 70 procent van de maximale capaciteit gevuld worden. 

Poll: Denk je dat het verschil zal maken voor het resultaat?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024