Union steekt KRC Genk na spectaculaire slotfase nog dieper onder de grond

Zondag 23 januari 2022 - 17:56   I   door Redactie

Voor KRC Genk is elk puntenverlies uit den boze als het alsnog voor een mirakel wil zorgen door play-off 1 te bereiken. Dus was het verlies bij lijstaanvoerder Union en zeker de manier waarop bijzonder pijnlijk.

Union-KRC Genk 2-1

Aan het einde van de eerste helft zag het er al niet zo goed uit voor de bezoekers. Union dook immers de rust in met een 1-0-voorsprong na een kansarme eerste helft. Nielsen maakte het verschil met een knap schot. Genk kon nauwelijks doelgevaar creëren.

Maar onder impuls van de sterk ingevallen Mike Trésor begonnen de Limburgers toch met een andere ingesteldheid aan de tweede helft. En daarvoor werden ze bijna beloond door uitgerekend Trésor die op de paal trapte.

Maar het was een andere invaller die KRC Genk een punt leek te bezorgen. Onuachu werd neergehaald in de zestien en zette de strafschop in minuut 77 zelf om. Dat leek genoeg voor een gelijkspel, ook al omdat in de toegevoegde tijd nog een goal van Undav afgekeurd werd voor nipt buitenspel.

Penalty

Maar nog was het niet gedaan. In een tumultueuze slotfase ging Undav op de rand van het strafschopgebied neer na een botsing, maar zowel de ref als de VAR oordeelden dat het penalty was. Vanzeir bleef uiterst cool en zorgde vanop de stip zo in extremis voor 2-1.

Poll: Denk je dat Genk alsnog play-off 1 haalt?