'Verrassende wending voor gewezen Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck'

'Verrassende wending voor gewezen Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck'
Dinsdag 25 januari 2022 - 08:30   I   door Redactie

Herman Van Holsbeeck werd vorige week dinsdag opgepakt in zijn woning in Beersel. Hij wordt beschuldigd van witwassen en valsheid in geschrifte. De raadkamer in Brussel besliste maandagavond dat hij langer in de gevangenis van Sint-Gillis moet blijven.

Dat zou betekenen dat Van Holsbeeck een maand langer in de cel moet blijven, maar de voormalige Anderlecht-manager tekent beroep aan. Daardoor moet hij al binnen vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen en dan zou hij dus vervroegd kunnen vrijkomen.

"De feiten waarvoor meneer Van Holsbeeck is aangehouden zijn al gekend sinds september 2019. Deze zijn nog steeds exact dezelfde en we begrijpen dan ook niet waarom hij vorige week werd aangehouden", aldus zijn advocaten bij Het Laatste Nieuws.

Transfers

In het dossier werd vooral gefocust op zijn rol bij de transfers van Youri Tielemans, Aleksander Mitrovic en Chancel Mbemba. Daarbij zou hij samengewerkt hebben met makelaar Christophe Henrotay, de spilfiguur in het dossier. Binnen vijftien dagen weten we meer over zijn verdere aanhouding.

Poll: Zal Van Holsbeeck vervroegd vrijkomen?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 18 mei 2022

dinsdag 17 mei 2022

maandag 16 mei 2022