'Wouter Vandenhaute opeens in nauwe schoentjes na meerdere veroordelingen'

'Wouter Vandenhaute opeens in nauwe schoentjes na meerdere veroordelingen'
Woensdag 26 januari 2022 - 09:00   I   door Redactie

Het blijkt ontzettend moeilijk om in het Belgische voetbal een onbesproken figuur te vinden die de bakens kan uitzetten. Want ook over de naar voor geschoven Wouter Vandenhaute komt vanalles naar buiten.

In zijn wekelijkse column in De Morgen kaartte Hans Vandeweghe al het gebrek aan geloofwaardigheid van de voorzitter van Anderlecht aan. Volgens de sportjournalist door zijn bemoeienissen toen hij nog spelersmakelaar van Vadis Odjidja was.

Maar Vandeweghe gaat in die bewuste column nog een stap verder en doet verdere onthullingen over Vandenhaute. Met name over meermaals betrapt zijn op dronken rijden, een probleem waar Club Brugge-CEO Vincent Mannaert kan over meespreken.

"Vandenhaute en Mannaert gaan alle problemen van de Pro League oplossen. Wouter en Vincent worden de witte redders van het voetbal", stelt Vandeweghe cynisch. "Misschien is wit iets te veel eer." Waarna hij dieper ingaat op de onderliggende reden.

Rist veroordelingen

"Beide heren hebben een rist veroordelingen voor dronken rijden op hun kerfstok, maar zijn inmiddels zo opgestoten in de vaart der volkeren dat ze zich bij rijverbod een chauffeur kunnen permitteren. Wie weet gaan ze wel taxidelen." En nog stopt hij niet.

"Neen, samen zeven veroordelingen voor dronken achter het stuur kruipen (en betrapt zijn, wat dus met die andere keren?) behoort niet tot de privésfeer", verdedigt de columnist het naar buiten brengen van dit nieuws. "Net zoals Ilombe Mboyo's losse handjes."

Voorbeeldfunctie

"Het voetbal heeft een voorbeeldfunctie als ‘positieve verbindende kracht in de maatschappij' (niet mijn woorden)", besluit Vandeweghe. "Recidives van dronken rijden en slagen en verwondingen horen minstens even streng te worden aangepakt als vermeende of nog niet bewezen financiële malversaties."

Poll: Vind je dat Vandeweghe gelijk heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022

zaterdag 14 mei 2022

vrijdag 13 mei 2022