Alfred Schreuder neemt risico en haalt Brugse verbanneling uit de vergeetput

Alfred Schreuder neemt risico en haalt Brugse verbanneling uit de vergeetput
Woensdag 26 januari 2022 - 19:00   I   door Redactie

Voor Club Brugge is het donderdag D-day. De uitslag van de topper tegen Union zal bepalen in hoeverre de druk in het Brugse kamp al dan niet zal opgevoerd worden.

En dus is het jammer voor trainer Alfred Schreuder dat hij niet over zijn volledige kern kan beschikken. Want Tajon Buchanan is weg met de Canadese nationale ploeg en Jack Hendry is geschorst na zijn rode kaart tegen Standard. Al had die laatste dat niet hoeven te zijn.

Club Brugge kon immers in beroep gaan tegen de speeldag effectieve schorsing (plus één speeldag voorwaardelijke schorsing), maar besloot na samenspraak met Schreuder om dat niét te doen. Kwestie van in beroep geen zwaardere straf te krijgen.

Een risico van de Nederlander. In de eerste plaats omdat de Brugse verdediging verzwakt is zonder Hendry. In de tweede plaats omdat de coach in zijn afwezigheid een speler terughaalde die blauw-zwart al langer liever kwijt dan rijk is.

Uit de gratie

Tot ieders verbazing dook in de wedstrijdkern voor de wedstrijd tegen Union immers opeens de naam van Matej Mitrovic op. De Kroatische verdediger verdween onder Clement volledig uit de gratie en heeft geen enkel matchritme. 

Poll: Snap je dat Mitrovic opeens in de kern zit?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  Union

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022

zaterdag 14 mei 2022

vrijdag 13 mei 2022