Gefrustreerde Kompany kan het amper geloven en haalt uit naar scheidsrechters

Gefrustreerde Kompany kan het amper geloven en haalt uit naar scheidsrechters
Donderdag 27 januari 2022 - 07:30   I   door Redactie

Woensdag verloor Anderlecht van Cercle Brugge en daar had de rode kaart van Wesley Hoedt een groot aandeel in. Paars-wit moest 65 minuten met tien spelen. Vincent Kompany voelt zich benadeeld.

"Bij de rode kaart dacht Wesley Hoedt de bal te halen. Het was een eerlijke fout", vond Kompany bij Het Nieuwsblad. "Of dat ook een VAR-interventie verdiende? Het voetbal is nu gewoon zo, hé. Vijf dagen geleden in Mechelen bekeek de VAR de trekfout op Raman zonder gevolg en nu oordeelt hij dat dit rood is."

"Ik sleep een gevoel mee: beslissingen die fiftyfifty zijn, draaien negatief uit voor ons", aldus Kompany. "Het is eerder 51 procent voor de tegenstander en 49 procent voor ons en dat soort details zijn vaak beslissend. We moeten gewoon blijven werken."

Ook Lior Refaelov zit met hetzelfde gevoel. "De twijfelgevallen zijn de jongste weken vaak in het voordeel van de tegenstanders. Ik weet niet waarom. Wij etaleren toch altijd fair play en zijn respectvol naar scheidsrechters en tegenstanders?", zei hij.

Poll: Vond jij de rode kaart van Hoedt terecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  KV Mechelen

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022

zaterdag 14 mei 2022

vrijdag 13 mei 2022