Club Brugge overtuigt niet en kan geen statement maken in topper tegen Union

Donderdag 27 januari 2022 - 22:35   I   door Redactie

Donderdagavond nam Union het op tegen Club Brugge. Vooraf werd geschreven dat het tijd was voor Club om een statement te maken, maar dat lukte hen niet.

Club Brugge-Union 0-0

Het was Union dat het eerst serieus kon dreigen. In de achtste minuut maakte Undav zich vrij en trapte richting de verste paal, maar zijn trap werd afgeblokt. Daarna probeerde hij de bal te lobben over Mignolet, maar die kon de bal nog net over de deklat tikken.

Nielsen gaf daarna een pass richting Vanzeir. Nsoki leek ertussen te zitten, maar verkeek zich op de bal. Vanzeir kon vrij uithalen, maar Mignolet pakte weer uit met een goede redding. Net voor de rust ging hij opnieuw goed plat op een trap van Teuma. Mignolet was de beste Club-speler in de eerste helft.

Club Brugge kwam daarna scherper uit de kleedkamer. Na een kwartier in de tweede helft kopte Vanaken een hoekschop over. Enkele minuten later was het De Ketelaere die met een mooie actie twee Union-spelers omzeilde. Zijn schot werd gered door Moris. Net voor tijd kreeg Vanaken nog een vrije trap, maar die ging net naast.

Negen punten

Zo eindigde een aangename topper op 0-0. Union was gevaarlijker, maar Club Brugge had het meeste balbezit. De kloof tussen Union en Club blijft zo negen punten. Leider Union pakt vier op zes tegen KRC Genk en Club Brugge.

Poll: Terechte uitslag?