'Mogelijk ook gelijkaardig schandaal zoals met Overmars bij Belgische topclub'

'Mogelijk ook gelijkaardig schandaal zoals met Overmars bij Belgische topclub'
Woensdag 09 februari 2022 - 07:00   I   door Redactie

In Nederland zijn ze nog altijd niet goed van de bom rond Marc Overmars en zijn grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. Het is maar te hopen dat zoiets niet in België naar boven komt.

Maar die kans zit er wel degelijk in. Waarom zou het in ons land ook zoveel anders zijn dan bij onze Noorderburen? Dat is ook de mening van de Nederlandse ex-voetballer en analist René van der Gijp. Die gaf in De Telegraaf zijn mening over de rel.

En hij had bij het losbarsten van de zaak vrijwel meteen door dat het niet enkel om wat berichtjes ging. "Zou je dan niet die vrouwen bij elkaar kunnen roepen om erover te praten en vervolgens denken: zand erover?", vraagt Van der Gijp zich af.

"Ik vind het bijzonder dat hij ineens ontslag nam. Dan denk ik: was er geen enkele mogelijkheid om het uit te praten? Er zal wel meer gebeurd zijn." Meteen de nagel op de kop dus, zo bleek toen het stalkerig gedrag en het sturen van dickpics naar boven kwam.

Achthonderd

Of Van der Gijp dacht dat Overmars zoiets zou kunnen doen? "Dit zoek ik eigenlijk achter iedereen in de voetballerij", zei hij eerst lachend. Om vervolgens doodserieus te besluiten: "Er kunnen er zo achthonderd volgen. Die wereld is het een beetje. Een wereld van machotypes."

Een stelling die serieus aan het denken zet, maar wel eens dicht bij de waarheid zou kunnen zitten. Want als er iets is wat Propere Handen heeft aangetoond dan wel dat er achter de schermen veel meer lelijke dingen gebeuren dan gedacht. En dat kan dus best ook zo zijn met grensoverschrijdend gedrag. Hopen maar van niet.

Poll: Denk je dat er ook zo'n bom bij een Belgische club kan barsten?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Ajax

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023