Club Brugge pakt serieus uit en laat andere Belgische topclubs ver achter zich

Club Brugge pakt serieus uit en laat andere Belgische topclubs ver achter zich
Woensdag 09 februari 2022 - 22:00   I   door Redactie

Sportief mag het nu misschien wat minder zijn, maar als het op koopmanskunst aankomt dan kan niemand aan Club Brugge tippen. Dat wordt nu ook nog eens bewezen in cijfers.

Want woensdag maakte de Licentiecommissie een rapport bekend over de financiële toestand van de 25 Belgische profclubs. Die maakten in 2021 samen een verlies van precies 139,65 miljoen euro. Om maar te zeggen dat corona er zwaar heeft ingehakt.

Maar het was niet voor álle clubs kommer en kwel. Zo waren er zes profclubs die er ondanks de vele wedstrijden zonder supporters wel in slaagden om winst te maken. Charleroi staat bovenaan met 1,48 miljoen euro winst.

Onmiddellijk gevolgd door Club Brugge dat 1,35 miljoen euro winst boekte. Opvallend is wel dat blauw-zwart de enige topclub is die daarin slaagt. De rest van de zogeheten G6 staan allemaal onder nul. De andere vier clubs die positief eindigden zijn Zulte Waregem, Moeskroen, KV Kortrijk en KV Mechelen.

Poll: Vind je dat er meer topclubs positief hadden moeten eindigen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Moeskroen

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024