Kompany en Anderlecht balen na verlies sterkhouder: "Geval van overmacht"

Kompany en Anderlecht balen na verlies sterkhouder:
Vrijdag 11 februari 2022 - 22:00   I   door Redactie

Anderlecht moet zich dringend herpakken als het bij de top vier wil eindigen. De match tegen Zulte Waregem van zaterdag is daar de ideale gelegenheid toe.

Herpakken is nog altijd het juiste woord, want het is niet omdat paars-wit met 4-1 van Eupen dat alles nu weer opeens vlot zal verlopen. De verplaatsing naar Essevee - dat zich dubbel zal plooien in de degradatiestrijd - zal in principe al meer een test zijn.

Ook voor de verdediging. Maar Anderlecht zal het nog altijd moeten doen zonder Hannes Delcroix. Na een maandenlang blessure maakte hij tegen Cercle Brugge zijn comeback, maar viel hij meteen weer uit. Tot afgrijzen van Kompany, ook al ging het deze keer 'maar' om de adductoren.

"Omdat hij bijna een jaar buiten strijd was, zijn we nu zeer voorzichtig met hem", aldus de Anderlecht-trainer tegenover La dernière Heure. "We willen dan ook geen datum plakken op zijn terugkeer." Dat heet dan leren uit je fouten.

Te vroeg

Want het was Kompany himself die na de rode kaart voor Hoedt besloot Delcroix voor de leeuwen te gooien. "Door een situatie van overmacht hebben we hem al moeten gebruiken en toen hebben we hem allicht te vroeg laten spelen", geeft hij ook toe.

Poll: Zie je Delcroix nog dit seizoen op zijn beste niveau komen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024