Club Brugge moet al meteen percentage afgeven op nakende miljoenentransfer

Club Brugge moet al meteen percentage afgeven op nakende miljoenentransfer
Zondag 13 februari 2022 - 12:30   I   door Redactie

Het handelsmerk van Club Brugge is de voorbije jaren het inkopen, ontwikkelen en doorverkopen van jong talent geworden. En dat heeft ook wat neveneffecten.

Namelijk dat de clubs die hun speler doorverkopen aan blauw-zwart goed genoeg beseffen dat de Bruggelingen serieuze winst zullen maken en dus een graantje willen meepakken. Een uitgelezen manier om dat te doen is een doorverkooppercentage.

Dat wordt als clausule opgenomen bij de transfer en was ook het geval bij het binnenhalen van Tajon Buchanan. Omdat zijn club New England Revolution maar al te goed besefte dat het goud in handen had, liet het de Canadees niet gaan zonder die clausule.

Club Brugge kon niet anders dan toegeven als het Buchanan niet naar één van de andere belangstellende ploegen wilde zien gaan. Om hoeveel het precies gaat is niet bekend gemaakt, maar het zou toch om een serieus percentage gaan.

Ontploffen

De verwachting is dat de kampioen Buchanan maximum twee jaar zal kunnen houden, misschien zelfs maar één, afhankelijk van hoe snel hij ontploft in de Jupiler Pro League. New England Revolution kijkt alleszins met argusogen mee.

Poll: Hoelang denk jij dat Buchanan bij Club zal blijven?

TAGS  I  Club Brugge  I  New England Revolution  I  Canada

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024