Van der Brempt doet boekje open over Club Brugge: "Moeilijk met déze speler"

Van der Brempt doet boekje open over Club Brugge:
Woensdag 16 februari 2022 - 08:30   I   door Redactie

Eén van de meest verrassende transfers bij Club Brugge in de wintermercato was die van Ignace Van der Brempt naar Red Bull Salzburg. In Het Nieuwsblad gaat hij daar dieper op in.

De Oostenrijkse kampioen telde voor de 19-jarige Van der Brempt, ondanks zijn jeugdige leeftij en het feit dat hij bij Club Brugge niet kon doorbreken toch vijf miljoen euro op tafel. Hij werd nu al gehaald om komende zomer rechtsback Rasmus Kristensen te vervangen.

"Dat is hun businessmodel", aldus Van der Brempt. "Ze halen een jonge speler, geven die kansen, verkopen die door en dan is het aan de volgende. Wat dat betreft, kan ik nergens beter zitten dan hier." Want bij blauw-zwart voelde hij zich gebarreerd.

"Bij Club Brugge had ik Clinton Mata op mijn positie, die gewoon supergoed is, elke match speelt en volgend seizoen waarschijnlijk zou blijven", legt hij zelf de reden voor zijn plotse vertrek uit. "Dan bleef het moeilijk om in de ploeg te komen."

Rechtsback

Dat hij soms op andere posities speelde, was voor hem een magere troost. "Ja, maar dan is het moeilijker om je te bewijzen. Als rechtsback kom ik het best tot mijn recht, zeker in een viermansdefensie en als er ruimte ligt om op te rukken. Dat is hier, waar we met een ruit op het middenveld spelen, het geval."

Poll: Denk je dat Van der Brempt zal kunnen doorbreken bij Salzburg?

TAGS  I  Club Brugge  I  Red Bull Salzburg

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022