Miljoenenverlies dreigt voor Anderlecht: "Er was bizar veel geld mee gemoeid"

Miljoenenverlies dreigt voor Anderlecht:
Donderdag 17 februari 2022 - 12:00   I   door Redactie

Anderlecht haalde afgelopen zomer heel wat spelers binnen. Een groot deel daarvan staat in de basisploeg van Vincent Kompany, maar niet elke transfer bij Anderlecht is een schot in de roos.

Denk bijvoorbeeld maar aan Michel Vlap. De Nederlandse middenvelder werd in de zomer van 2019 voor 6,9 miljoen euro binnengehaald. Bij Heerenveen kende hij dan ook een uitstekend seizoen met 17 doelpunten en 6 assists in 38 wedstrijden.

'Hij is natuurlijk op basis van een goed seizoen bij Heerenveen verkocht voor acht miljoen (6,9 miljoen euro, nvdr.). Dat is bizar veel geld", zei de Nederlandse journalist Ten Voorde bij Tubantia. "Het is nog niet de Vlap die wij kennen van Heerenveen. Hij moet laten zien of dat seizoen een incident was of dat hij dat niveau echt in zich heeft."

Ondertussen viel hij bij paars-wit volledig door de mand. Bijgevolg werd hij eerst verhuurd aan het Duitse Arminia Bielefeld. Daarna verhuurde Anderlecht hem aan FC Twente. In Nederland breekt hij ook geen potten en dus wordt verwacht dat hij in de zomer gewoon terugkeert naar Anderlecht.

Transfer

Maar het valt echter te betwijfelen of hij nu plots wél past in de plannen van Vincent Kompany. Een transfer lijkt dus de enige oplossing voor Vlap. Zijn marktwaarde is ondertussen al stevig gedaald naar amper 2 miljoen euro. In 2019 was hij nog 8 miljoen euro waard.

Poll: Was de transfer van Vlap een miskoop?

TAGS  I  Anderlecht  I  Heerenveen  I  Arminia Bielefeld  I  FC Twente

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023