Hein Vanhaezebrouck wijst ineens naar Genk: "Dat kan niet de bedoeling zijn"

Hein Vanhaezebrouck wijst ineens naar Genk:
Donderdag 17 februari 2022 - 19:30   I   door Redactie

Elke speeldag zijn er wel discutabele fases waar heel wat ophef rond ontstaat. Afgelopen speeldag was dat het geval bij de rode kaart van Matisse Samoise.

Hij ging in de wedstrijd tegen Eupen ongelukkig op de voet staan van een tegenstander. Scheidsrechter Visser trok rood. Hij zou één speeldag effectief geschorst worden, maar AA Gent ging in beroep. Zijn schorsing werd uiteindelijk toch ingetrokken.

"Ik vond het erg raar dat ze zijn blijven aandringen om Matisse te schorsen", zei Vanhaezebrouck op zijn persbabbel daags voor het duel tegen Seraing. "In feite is het heel erg dat we hebben moeten pleiten om geen schorsing te krijgen voor deze overtreding."

"Ik zag gisteren overigens dezelfde fase bij Thorstvedt, tijdens Genk-KV Mechelen. De speler van Mechelen zet zijn voet, waardoor Thorstvedt op de enkel gaat staan. Is dit volgens de regels dan geen rode kaart voor Thorstvedt?" vroeg de Gent-coach zich af.

Onzin

Die vraag was eerder cynisch bedoeld. "Eigenlijk is dit volkomen onzin, want hij was gewoon eerder op de bal", aldus Vanhaezebrouck. "Je moet maar zorgen dat je op tijd op de bal bent. Het kan niet de bedoeling zijn dat je gestraft wordt omdat je eerst bij de bal bent."

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  AA Gent  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Mechelen  I  Seraing

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024