'Jan Vertonghen spreekt zich plots uit over spectaculaire carrièrewending'

'Jan Vertonghen spreekt zich plots uit over spectaculaire carrièrewending'
Woensdag 23 februari 2022 - 09:00   I   door Redactie

Jan Vertonghen lijkt op zijn 34ste bezig aan zijn laatste kunstje bij Benfica Lissabon. Of is het toch zijn voorlaatste?

Want aan de vooravond van de Champions League-wedstrijd tegen zijn ex-club Ajax sprak de 126-voudige Rode Duivel zich uit over zijn toekomst. En niet voor de eerste keer kwam een comeback bij de Amsterdamse club ter sprake. Al ziet hij dat verrassend niet als speler.

"Ik zie mezelf misschien wel in een andere rol terugkeren bij Ajax en oriënteer me wat ik precies wil na mijn actieve loopbaan", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Daarom doe ik allerlei cursussen." Al heeft hij niet de ambitie om in de eerstvolgende jaren trainer te worden.

"Ik heb mijn trainersopleiding wel bijna afgerond. Maar ik volg ook ­businesscursussen om de ­bedrijfskant achter het voetbal te leren kennen", vervolgt Vertonghen. "Omdat ik nog geen precieze functie voor ogen heb, bereid ik me zo breed mogelijk voor op wat gaat komen."

Algmeen Directeur

En op die weg komt opnieuw Ajax voor. "Ik heb nog wel veel contact heb met de leiding. De weg die Edwin van der Sar 'huidig algemeen directeur bij Ajax, red.) via de Cruyff University heeft afgelegd en hoe hij zich heeft ontwikkeld, spreekt me wel aan. En Ajax ligt me na aan het hart."

Poll: Denk je dat Vertonghen bij Ajax aan de slag gaat?

TAGS  I  Benfica  I  Rode Duivels  I  Ajax

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024