Spektakel op Jan Breydel: Genk komt goed weg tegen Cercle Brugge

Zaterdag 05 maart 2022 - 18:00   I   door Redactie

KRC Genk trok zaterdagnamiddag naar Jan Breydel. Daar troffen ze Cercle Brugge, nummer negen in de stand. De Limburgers stonden één plaats hoger.

Cercle Brugge-Genk 2-2

De beginfase was voor KRC Genk, maar Cercle Brugge nam al snel over. De eerste grote kans was voor de Limburgers. Onuachu klom boven zijn tegenstanders uit en kopte tegen de deklat. Na 36 minuten was het dan toch raak, maar wel voor Cercle. Rabbi Matondo - wie anders - was te snel voor de Genkse verdediging en legde koel binnen.

Bernd Storck zag dat er iets moest veranderen tijdens de rust en pakte uit met drie wissels, maar het mocht niet baten. Op een scherpe hoekschop van Hotic kopte Miangue de bal knap tegen de touwen. Cercle speelde gewoon een betere wedstrijd dan Genk.

In de 52ste minuut had Denkey de 3-0 aan de voet, maar zijn trap werd op de lijn gered. Nog geen minuut later was het wel raak aan de andere kant. Keeper Warleson pakte eerst nog uit met een prima redding op een trap van Onuachu, maar Bongonda kon binnenkoppen op de rebound.

Amper vier minuten later stonden de bordjes weer gelijk. Preciado rukte goed op op de rechterflank en zette strak voor. Heynen pakte de bal in één tijd op de slof en trapte overhoeks binnen. Twintig minuten voor tijd trapte Ito ook nog op de paal. Plots spektakel in Jan Breydel.

Enkele minuten later was het weer de beurt aan Cercle. Matondo lanceerde Denkey. Die pakte uit met een pegel van jewelste, maar zijn trap spatte uiteen op de deklat. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht en schieten zo niets op in het klassement.

Poll: Terecht gelijkspel?