'Dries Mertens wekt verbazing en stoomt nieuwe lading Rode Duivels klaar'

'Dries Mertens wekt verbazing en stoomt nieuwe lading Rode Duivels klaar'
Woensdag 09 maart 2022 - 21:00   I   door Redactie

Dries Mertens heeft ondanks een trage start een geweldige carrière gemaakt, zowel bij Napoli als bij de Rode Duivels. En daardoor heeft hij ook andere lotgenoten geholpen.

Het Laatste Nieuws maakte immers een reportage over Futures Project, dat laatrijpe spelers opvangt en kansen geeft. Blijkt dat de aanvaller van Napoli daar mee aan de wieg van stond. Onbewust weliswaar.

Maar zo kregen onder meer Carrasco, Saelemaekers, Verschaeren, De Ketelaere en Debast, die als jeugd­speler allen te tenger, te mager of te onvolwassen waren voor de nationale jeugdploegen, toch alle kansen om uit te groeien tot de topspelers die ze vandaag zijn.

De krant schrijft dat het Dries Mertens was die nationaal jeugdtrainer Bob Browaeys inspireerde tot dit project: "Je moet weten dat Dries een extreem laatrijpe speler was, daardoor is hij even uit beeld verdwenen bij de nationale jeugdploegen."

Dank

"Dat was de aanzet om iets te doen voor laatrijpe spelers", vervolgt Browaeys. "In 2008 zijn we van start gegaan met de Futures, parallelle nationale jeugdselecties voor laatrijpe spelers." Sindsdien zijn bovengenoemde namen daar allemaal gepasseerd. Dat hebben ze dus aan Mertens te danken.

Poll: Vind jij dit een nuttig project?

TAGS  I  Napoli  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024