Voetbalbond heeft het helemaal gehad met de VAR en voert nieuwe maatregel door

Voetbalbond heeft het helemaal gehad met de VAR en voert nieuwe maatregel door
Donderdag 10 maart 2022 - 18:00   I   door Redactie

De ene week is de andere niet, maar dat kan je niet zeggen over de discussies over de arbitrage. Week in, week uit komt er hevige kritiek op de arbitrage en de VAR. Afgelopen weekend nog bij de derby tussen Antwerp en Beerschot.

Bij de voetbalbond beseffen ze maar al te goed dat er zaken moeten veranderen. Het was al bekend dat Christophe Dierick VAR-manager zal worden om alles in goede banen te leiden, maar daar stopt het niet. Ook de mensen van de VAR zelf worden aan de kant geschoven.

Standaard zit er een scheidsrechter achter de knoppen, maar er zullen binnenkort 'VAR-experten' in de plaats komen. Volgens scheidsrechtersbaas Stephanie Forde zullen de scheidsrechters dan minder vermoeid zijn en bijgevolg ook fases beter kunnen beoordelen.

Momenteel zijn er maar 26 scheidsrechters beschikbaar, terwijl er per speeldag 35 scheidsrechters nodig zijn. "We zijn er ons van bewust dat het soms veel kan zijn voor onze scheidsrechters, twee keer per dag een wedstrijd doen. Maar door ons te beperkt aanbod kunnen we voorlopig niet anders", besloot Forde.

Poll: Ben jij voorstander van de VAR?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024