'Zware klap voor Rode Duivels: Jupiler Pro League-sensatie kiest voor ander land'

'Zware klap voor Rode Duivels: Jupiler Pro League-sensatie kiest voor ander land'
Woensdag 16 maart 2022 - 16:00   I   door Redactie

Nu de Gouden Generatie steeds meer spelers ziet afhaken hopen de Rode Duivels op zoveel mogelijk vers bloed. En dan is elk (super)talent een nieuwe potentiële sterkhouder.

Dat potentieel werd ook in Ilias Sebaoui gezien. Ondanks de dramatische resultaten en daaruit volgende degradatie van Beerschot, presenteerde de aanvallende middenvelder zich elke week opnieuw als een lichtpunt. Keer op keer was hij uitblinker.

En dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan, want De Gazet van Antwerpen weet dat Sebaoui opgeroepen is voor de Marrokaanse nationale beloftenploeg. De 20-jarige Antwerpenaar heeft immers de dubbele Belgisch-Marokkaanse nationaliteit.

Sebaoui trekt van 21 tot en met 30 maart op oefenkamp in de hoofdstad Rabat, waardoor hij dus niet zal kunnen meetrainen bij  Beerschot. Al was hij voor de match op STVV van zondag sowieso al twijfelachtig door een spierscheurtje in zijn linkerbovenbeen.

Definitief?

Recent nog liet de speler weten dat de keuze tussen de nationale ploeg van België en Marokko hartverscheurend zou zijn. Ingaan op een selectie voor een nationale jeugdploeg is voor alle duidelijkheid geen definitieve keuze. Dat is pas het geval bij een cap voor een A-ploeg.

Maar dat de Beerschot-sensatie op deze uitnodiging ingaat voorspelt weinig goeds voor de Rode Duivels. En elk talent dat niet beschikbaar is, is sowieso een verlies. Zeker een veelbelovende speler als Sebaoui. Afwachten hoe het nu verder zal lopen.

Poll: Denk je dat Sebaoui goed genoeg is om ooit de Rode Duivels te halen?

TAGS  I  Beerschot  I  Rode Duivels  I  Marokko

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024