Nieuwste sensatie bij de Rode Duivels komt eraan: "Wat Doku kan, kan ik ook"

Nieuwste sensatie bij de Rode Duivels komt eraan:
Woensdag 16 maart 2022 - 19:00   I   door Redactie

Na het WK komende winter zit er een generatiewissel aan te komen bij de Rode Duivels. En dus is het uitkijken welke nieuwe talenten er zitten aan te komen.

Sommigen hebben zich al gemanifesteerd, anderen moeten nog aan de weg timmeren. Daar zijn er bij die voorzichtig hopen, maar er zijn er ook bij die voor zichzelf een weg zien uitgestippeld en die ambitie vol zelfvertrouwen uitspreken. Zoals Koni De Winter bijvoorbeeld.

De 20-jarige centrale verdediger speelt al sinds zijn zestiende bij Juventus en stond afgelopen zomer dicht bij Club Brugge. In een gesprek met Het Nieuwsblad acht hij het "niet onmogelijk" dat hij komende winter al een stek in de WK-selectie verovert.

"Vincent Kompany, met wie ik vroeger vaak vergeleken werd, is er al even niet meer bij, nu is ook Thomas Vermaelen gestopt: er liggen daardoor misschien wel mogelijkheden voor jonge gasten als ik", aldus De Winter. "Het systeem van meneer Martinez moet me liggen."

Inspiratie

"In een driemansdefensie kun je makkelijk indribbelen bal aan de voet en zijn er veel rechtstreekse duels met de ­tegenstander - twee dingen die ik goed kan", argumenteert hij. "Het zou fantastisch zijn om deel te mogen uitmaken van deze Gouden Generatie."

En hij heeft ook een inspirerend voorbeeld: "Jérémy Doku is een jeugdvriend van mij, hij heeft op het EK getoond dat je ook als jongeling iets kan bijbrengen. Jérémy inspireert me om iets gelijkaardigs te doen. Ik kan dat ook." Zeg dat Koni De Winter het gezegd heeft.

Poll: Denk jij dat De Winter kan wat Doku kan?

TAGS  I  Club Brugge  I  Juventus  I  Rode Duivels  I  Stade Rennes

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024