'Anderlecht heeft opmerkelijk plan achter de hand voor transfer van Zirkzee'

'Anderlecht heeft opmerkelijk plan achter de hand voor transfer van Zirkzee'
Donderdag 17 maart 2022 - 19:00   I   door Redactie

Anderlecht heeft met Kouamé en Zirkzee een complementair duo in de rangen. Het probleem is dat ze op huurbasis bij paars-wit spelen, maar Kompany zou liefst minstens een van de twee definitief overnemen.

Er bestaat geen twijfel meer over dat Joshua Zirkzee de betere voetballer van de twee is. Nochtans zou een transfer financieel niet haalbaar zijn. Of dat is toch wat de voorbije weken in de media verscheen. Ze zouden nu toch een plannetje achter de hand hebben.

Volgens La Dernière Heure mogen ze zich bij Anderlecht verwachten aan een aardige som geld, want ook op uitgaand vlak lieten ze heel wat spelers op huurbasis vertrekken. De krant schrijft nu dat drie verhuurde spelers ook definitief Anderlecht zullen verlaten.

Mohammed Dauda is de eerste in het lijstje. Hij speelt bij de Spaanse tweedeklasser FC Cartagena en daar zijn ze bijzonder tevreden over hem. De kans is groot dat ze de aankoopoptie van een miljoen euro zullen lichten. FC Twente staat dan weer open voor een verlengd verblijf van Michel Vlap. Nog eens twee miljoen euro bij op de paars-witte rekening.

Kassa

Tenslotte is er ook nog Timon Wellenreuther. De Duitse keeper staat in de basis bij Willem II, maar de Nederlanders bedongen geen aankoopoptie. Toch is La Dernière Heure van mening dat ze een inspanning zullen doen om hem definitief naar Tilburg te halen. Daar zou ongeveer een miljoen euro mee gemoeid zijn.

Plots klinkt het kostenplaatje van Bayern München-spits Joshua Zirkzee niet meer onoverkomelijk. Volgens Transfermarkt wordt zijn marktwaarde geschat op acht miljoen euro. Met de transfers van Dauda, Vlap en Wellenreuther zou Anderlecht dus nog 'maar' een paar miljoen euro moeten neertellen.

Poll: Denk je dat Anderlecht Zirkzee definitief zal overnemen?

TAGS  I  Anderlecht  I  FC Cartagena  I  FC Twente  I  Willem II  I  Bayern München

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024