Imke Courtois wijst naar Gent en Anderlecht: "Hetzelfde probleem"

Imke Courtois wijst naar Gent en Anderlecht:
Zondag 20 maart 2022 - 11:30   I   door Redactie

Naast Club Brugge-KRC Genk is uiteraard ook AA Gent-Anderlecht een wedstrijd om naar uit te kijken. Door de fans, maar evenzeer door waarnemers en analisten.

In De Zondag werpt Imke Courtois een blik op de topper waar de Buffalo's en de Brusselaars in een rechstreeks duel strijden om het laatste ticket voor play-off 1. "Een cruciaal duel natuurlijk", aldus de analiste. "Waarbij Antwerp altijd wint, ongeacht de uitslag."

"Anderlecht heeft eigenlijk genoeg aan een gelijkspel, maar geloof maar niet dat ze zo gaan rekenen vooraf", voorspelt Courtois. "Je speelt alleen voor een draw als je weet dat de tegenstander sterker is, pakweg Club Brugge tegen Manchester City."

"Maar Anderlecht heeft niet minder kwaliteit dan AA Gent. Die gaan volop voor winst, hoor." Waarna ze wel de vinger op de wonde legt. "Maar beide ploegen hebben evenwel hetzelfde probleem: hun gebrek aan efficiëntie."

Dominant

Courtois wijst naar de Conference League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki, waarbij de Buffalo's zichzelf de das omdeden. "Net zoals Anderlecht kan AA Gent een uur lang dominant zijn en kansen afdwingen. Maar als je die dan niet afmaakt..."

Poll: Vind je dat Courtois gelijk heeft?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  PAOK Saloniki

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024